Встановлення тарифів за комунальні послуги для розрахунків

Якщо в розділі “Комунальні послуги” будуть увімкнені розрахунки по комунальним послугам, то на сторінці “Комунальні тарифи”, необхідно встановити вартість цих послуг для розрахунку сум, які мешканцям необхідно сплачувати.

Переходьте на сторінку “Комунальні тарифи”. Цей пункт меню з’явиться після увімкнення хоча б однієї комунальної послуги на сторінці “Комунальні послуги”. Якщо ви поставили відповідну галочку, але новий пункт меню не з’явився, оновіть сторінку.

В табличній частині сторінки “Комунальні тарифи” буде стільки закладок, скільки ви увімкнули комунальних послуг.

Натискайте  і додавайте необхідний тариф.

Для кожної комунальної послуги необхідно вказати реквізити тарифу:

“Оплата” населення/юридичні особи. Необхідно, щоб розрізняти тариф для мешканців та юридичних осіб, якщо такі є в будинку.

“Межа, до” необхідна, якщо тариф змінюється в залежності від кількості. Наприклад до 100кВт/год одна ціна, після 100кВт/год інша. В такому випадку необхідно створити два тарифи з вказанням межі. 99999 – якщо немає обмежень по кількості.

“Ціна” – вказуєте вартість тарифу.

“Діє з … по …” – термін дії тарифу (у нас тарифи часто змінюються 🙂 тому виникла така необхідність). Якщо на поточну дату немає тарифу з відповідним терміном дії, тоді розрахунок не буде проводитись, потрібно або створити новий тариф з терміном дії, який попадає в поточну дату, або змінити останній тариф.

Щоб внести зміни в реквізити тарифу, встановіть курсор на необхідному рядку і натисніть в нижньому меню.