Для чого мешканцям персональний кабінет?

Прозорість – ключовий фактор в роботі ОСББ. З побудови прозорих і довірливих відносин треба починати роботу ОСББ. Мешканці повинні мати доступ до інформації про діяльність ОСББ, в іншому випадку завжди будуть конфлікти. Важливо і те, що доступ співвласників до фінансової та господарської інформації передбачений Законом Про ОСББ.

Ми не можемо усунути людський фактор та виправити шахраїв, але зробити взаємодію ОСББ та мешканців зручною і простою – це нам підсилу. З самого початку створення сервісу МоєОСББ ми хотіли, щоб він був корисний не тільки для управління ОСББ, а також для мешканців, і сприяв прозорості роботи. Тому передбачили особисту сторінку для співвласнків (мешканців).

Персональний кабінет мешканця – сторінка, на якій мешканець може ознайомитись з розрахунками по власній квартирі, а також з діяльністю ОСББ.

Ось які можливості доступні в персональному кабінеті:

  • інформація по нарахуванням по квартирі, заборгованість, здійснені оплати, сума для оплати;
  • історія розрахунків по квартирі;
  • можливість подати покази лічильників;
  • дошка оголошень ОСББ, важлива інформація, яку потрібно донести мешканцям;
  • обговорення та голосування по важливим питанням та проблемам будинку;
  • баланс ОСББ – інформація про надходження коштів та про видатки;
  • інформація про порядок денний та результати загальних зборів співвласників (які вже відбулись і ті що плануються);
  • зв’язок з ОСББ.

Доступ до персонального кабінету

Ми не можемо контролювати та перевірити чи людина дійсно є власником квартири чи мешканцем будинку і йому потрібен доступ до інфорамції по квартирі. Тому надання доступу до персонального кабінету ми передали у вашу відповідальність, ви можете пересвідчитись кому надаєте доступ.

Вхід до персонального кабінету відбувається за допомогою електронної адреси та паролю. Щоб отримати доступ до персонального кабінету, мешканець повинен повідомити вам свою електронну адресу. Після чого в програмі вноситься інформація та на електронну пошту мешканця або повідомленням SMS надсилається логін та пароль доступу до персонального кабінету.

Вхід у персональний кабінет мешканця

Для входу в персональний кабінет використовуться та ж сторінка, як і для входу в програму

http://moeosbb.com/enter

Інформація на сторінці розміщується блоками зверху в них.

Інформація по нарахуванням

Перший блок з інформацією про квартиру та станом розрахунків. Натиснувши на відповідну кнопку мешканець завантажить останнє повідомлення на оплату.

Історія розрахунків

В наступному блоці графічно подана інформація по нарахуванням та оплатам. Також є можливість завантажити історію розрахунків по квартирі у файлі pdf, де буде детальна інформація про нарахування та платежі.

Показники лічильників

Якщо ОСББ веде поквартирний облік комунальних послуг, то в цьому блоці буде можливість подати покази лічильника за поточний місяць.

Корисна інформація

Наступним блоком йде інформація від ОСББ, яку потрібно донести до відома мешканця. Іншими словами це дошка оголошень. Все що ви бажаєте можна там розмістити і мешканці будуть бачити це в персональних кабінетах.

Інформацію необхідно внести в програму в розділі “Повідомлення“, закладка “Інформація для мешканців”.

Також в цьому блоці можна розміщувати питання для обговорення, голосування.

Мешканці на своїй сторінці можуть коментувати та голосувати такі обговорення. Вся статистика буде відображатись в програмі в розділі “Повідомлення“.

 

Баланс ОСББ

В розділі міститься графічна інформація по видаткам за останній розрахунковий місяць, останні операції по ОСББ, та є можливість завантажити деталізований звіт (файл у форматі pdf) по всім видаткам та надходженням ОСББ.

Результати зборів співвласників

Тут відображаєтся інформація про збори співвласників, який був порядок денний, та результати голосувнаня. Це загальна інформація, детально по документам та протоколам ви можете розміщувати інформацію в розділі Корисна інформація.

Інформацію по зборам необхідно внести в програмі МоєОСББ на сторінці “Збори співвласників“.Вся інформація розміщена на сторінці “Збори співвласників” у програмі, буде відображена в персональному кабінеті мешканця.

Зворотнійі зв’язок

Мешканець може надіслати повідомлення в ОСББ, яке прийде на електронну адресу, за якою зареєстроване ОСББ.